Het Schaduwstation Kinkempois 1 en 2.

                        

 

Bij het begin van onze club in de jaren 90 hebben we besloten om 2 schaduwstations te bouwen. (1 als Belgisch en 1 als Luxemburgs Schaduwstation. Iets als Kinkempois en Luxemburg Triage.)

Het eerste Kinkempois is gebouw in de jaren 90 en alles was hand bediend. Na een eerste show in Genk zijn er enkele correctie's uitgevoerd om het beter te laten werken en wat meer opstel ruimte te hebben.

Het idee was dat je bij binnen komst een juist spoor koos en daarna altijd links of rechts via de lus het schaduwstation verlaat. Dit was een redelijke oplossing en heeft ook jaren goed gewerkt.

 

 

  

 

 

Het eerste schaduw station had 9 sporen waarvan 8 doorgaande opstelsporen en 6 kopsporen. De opstellengte was vanaf 2.20 tot bijna 5 meter.

 

Nadat we besloten hadden om achtergronden te gaan gebruiken was het eigenlijk ook tijd om het schaduwstation te moderniseren.

Na een grondige studie wat het mooiste was en het beste uitkwam hadden we een mooi schema.

 

 

 

 

 

Hier moet ik wel direct zeggen dat het schema gelijk is aan de schaduwstation dat we nu bouwen. (Of beter gezegd weer verbouwen.)

Bij de aanleg hadden we gekozen om een driewegwissel te gebruiken als inrijder van het schaduwstation. Helaas bleek het driewegwissel niet goed te werken op de beurs. Daarop is besloten de tunnelbak die voor het schaduwstation ligt te verbouwen en daar een extra wissel op te bouwen om het driewegwissel te laten verdwijnen.

  

Omdat we straks achtergronden hebben, moesten we natuurlijk iets hebben om de treinen te bewaken. Een camera bewaking.

Na een hint van een kennis 2 systemen gekocht. 1 voor ieder schaduwstation. Het systeem kan 4 camera's aan en het is zelf in te stellen wat je wilt zien en hoe het elkaar afwisselt.

Hier een eerste test thuis.

Het systeem heeft zich keurig gedragen en werkte perfect.

 

Helaas heb ik op de laatste beurs het schaduwstation niet gefotografeerd. (Dat heeft u nog te goed.)

 

  Terug naar verhalen menu Terug naar hoofdmenu

Mail belux(at)belux.lu